Arseus, dat diensten en producten aanbiedt aan medici, heeft in het tweede kwartaal van 2008 een vijfde meer verkopen weten te realiseren dan een jaar geleden. De omzet steeg met 21,3 procent van 74,7 miljoen euro naar 90,4 miljoen euro.
Dat blijkt voorbeurs uit een trading update. 'Dit resultaat is in lijn met onze overtuiging dat we actief zijn in een stabiele sector', klinkt het bij Arseus. Het omzetcijfer is beter dan analisten hadden verwacht. Zij gingen uit van een kwartaalomzet van 86,7 miljoen euro.

De organische groei in de voorbije drie maanden, die uitkwam op 7,4 procent, is in lijn met de verwachting van de analisten en de eigen voorspellingen van het bedrijf. Arseus streeft naar een organische groei voor 2008 van 7 à 8 procent.

Alle afdelingen droegen bij aan de omzetgroei, behalve Arseus Medical (-13,2 procent). Daar had de groep te lijden onder een gewijzigde Belgische wetgeving op het gebied van rolstoelen. De omzetstijging was het grootst bij Fagron (+32,6 procent), de divisie voor farmaceutische grondstoffen.

Over de eerste zes maanden van 2008 steeg de omzet van Arseus met 17 procent, van 145,8 miljoen naar 170,5 miljoen euro. In dezelfde periode bedroeg de organische groei 7 procent. Arseus wil tegen 2010 een jaaromzet van 500 miljoen euro realiseren via organische en externe groei.