Club Emile Mpenza ontslaat manager Pearce
Manchester City heeft maandag manager Stuart Pearce de laan uitgestuurd. Dat gebeurde na een teleurstellend seizoen waarin de club van Rode Duivel Emile Mpenza pas veertiende werd in de Engelse Premier League, amper vier punten boven de degradatiezone.
Manchester City scoorde slechts tien doelpunten op eigen terrein. Nooit deed een club slechter in de Engelse eerste klasse.

'Manchester City maakt met onmiddellijke ingang een einde aan de samenwerking met Pierce', zegt CEO Alistair Mackintosh op de website van de club. 'We bedanken hem voor zijn werk voor de club, als speler en als trainer en wensen hem het allerbeste toe in zijn carrière.'

De 45-jarige Pearce volgde in maart 2005 Kevin Keegan op als coach van Manchester City, waar hij in 2002 zijn spelerscarrière beëindigde. Voordien verdedigde hij de kleuren van Coventry, Nottingham Forest, Newcastle United en West Ham United. Hij was ook kapitein van het Engelse nationale elftal, waarvoor hij 78 keer speelde. Sinds 1 februari traint hij ook de Engelse min 21-jarigen.

Paul Jewell, die maandag ontslag nam bij Wigan, wordt waarschijnlijk de opvolger van Pearce bij Manchester City.