'PS-campagne is meer dan Di Rupo'
NAMEN - De kiescampagne is niet beperkt tot Elio Di Rupo. Dat is het antwoord van de PS, nadat Ecolo kritiek op de weigering van de PS-voorzitter om deel te nemen aan het lijsttrekkersdebat op de radiozenders Bel-RTL en Vivacité. Di Rupo trekt de lijst in Henegouwen.
‘Heeft hij door zijn cumul aan functies geen tijd? Heeft hij schrik van een tegensprekelijk debat? Vindt hij de inzet en de kiezers in Henegouwen niet de moeite waard? Ecolo nodigt de minister-president en titelvoerend burgemeester uit zijn mening te herzien en deel te nemen aan de debatten’, klinkt het bij de Franstalige groenen.

Bij PS wordt kregelig gereageerd op de kritiek. ‘De kiescampagne blijft niet tot Di Rupo beperkt. Men verwijt hem een te grote aanwezigheid in de media, maar als hij niet komt, luidt het verwijt dat hij niet wil debatteren’, zei de woordvoerster. Ze wees er nog op dat de PS twee federale ministers op de Henegouwse kamerlijst heeft staan, Rudy Demotte en Christian Dupont. Het is volgens haar normaal dat zij hun goede werk kunnen voorstellen en verdedigen.