VOKA-Limburg pleit voor heropening IJzeren Rijn
Foto: edm
HASSELT - De heropening van de IJzeren Rijn, een versoepeling van de openingstijden en een betere communicatie tussen werkgevers en werknemers. Die punten staan op het verlanglijstje van Voka-Kamer van Koophandel Limburg, voor de federale verkiezingen.
Voka-Limburg is van mening dat door een overslagstation in Noord-Limburg, lijn 18 - naar industrieel Genk -opnieuw in gebruik kan genomen worden. Zo kan Limburg zijn troeven als ‘Europese logistieke regio ten volle uitspelen’. De IJzeren Rijn verbindt Antwerpen met het Duitse Rurhgebied.

De werkgeversorganisatie pleit ook voor een versoepeling van de openingstijden in Limburg. De grensregio ervaart zware concurrentie van omliggende regio’s waar soepeler regels gelden, zegt voorzitter Paul Kumpen van Voka-Limburg.

Voka-Limburg blijft er ook bij dat kmo’s met minder dan twintig werknemers niet gediend zijn met een vakbondsvertegenwoordiging, maar wel met een ‘rechtstreekse en open communicatie’ tussen werkgevers en werknemers.

Op Vlaams niveau pleit het Vlaams netwerk van ondernemingen voor een vijfsporenbeleid: een hogere werkzaamheidsgraad, minder overheid, meer slagkracht voor regio’s, samenwerking in de gezondheidszorg en meer waardering voor ondernemers.