ANTWERPEN - Een 15-jarig meisje uit Borgerhout heeft zich vorig jaar geprostitueerd via de datingsites van TMF en VT4, zodat haar 19-jarige vriend zich allerlei luxeproducten en een wagen kon aanschaffen. Het openbaar ministerie vorderde maandag achttien maanden cel voor de jongeman. Een tweede beklaagde, die het meisje hielp bij haar prostitutiewerk, riskeert een jaar cel.
Abdelhalim M. leerde het meisje begin 2006 kennen via een chatsessie. Ze werd smoorverliefd op hem. 'De beklaagde, die perfect aan het profiel van de ’loverboy’ beantwoordt, begon haar om geld te vragen, zodat hij allerlei luxeproducten kon kopen. Het meisje stal van haar ouders en grootouders. Toen Abdelhalim een wagen wilde, begon ze zich te prostitueren', stelde procureur Eva Herreman.

De tweede beklaagde, de 26-jarige Said E.H., stelde het appartement van zijn zus in Merksem ter beschikking voor haar afspraakjes. De klanten ronselde hij via de datingsites van TMF en VT4. 'Het meisje ontving zes klanten per dag, die ze 150 euro per uur moest aanrekenen. Said ontving daarvan 30 procent; de rest belandde in de zakken van Abdelhalim. In totaal heeft ze hen ongeveer 2.700 euro overhandigd', zei de procureur.

Toen het meisje de betalingen aan Said stopte, trok hij naar haar moeder om haar te vertellen waarmee haar dochter zich bezighield. Op 30 augustus 2006 stapten moeder en dochter naar de jeugdbrigade. Het meisje blijft er evenwel bij dat ze zich uit eigen beweging prostitueerde en door niemand gedwongen werd.

Volgens het openbaar ministerie zetten de beklaagden haar echter onder zware morele druk. Als ze niet met geld over de brug bleef komen, zou Abdelhalim hun relatie verbreken.

Beide beklaagden worden vervolgd voor pooierschap en aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige. Ze geven toe dat ze seks met haar hadden, maar zouden toen nog niet geweten hebben dat ze slechts vijftien jaar was.

Het vonnis wordt op 11 juni uitgesproken.