Het financiële persbureau Dow Jones gaat zijn eigen berichtgeving over de slag rond ABN Amro doorlichten. De reden hiervoor is dat een van zijn reporters een relatie blijkt te hebben met Peter de Vries, hoofd van het aandeelhoudersgenootschap VEB dat fors tegen de overname van ABN Amro gekant is.
Journaliste Merel Stikkelorum, die voor Dow Jones werkt in Amsterdam, heeft al een tijdje een relatie met de Vries. Het paar is momenteel verloofd.

Peter de Vries is een belangrijke speler in de ABN Amro-saga. Als directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zorgde hij ervoor dat ABN Amro zijn Amerikaanse dochter LaSalle niet kon verkopen. Hij stapte met succes naar de rechtbank, die de verkoop ervan tegenhield. Daardoor kwam de geplande overname van ABN Amro door Barclays op de helling te staan.

Dow Jones reageerde met het uitsturen van een persbericht. Het nieuwsagentschap benadrukt dat Stikkelorum van het onderwerp is gehaald, op het moment dat de Vries naar de rechter stapte. 'Dat is in lijn met onze bedrijfspolitiek. Dow Jones streeft ernaar objectief te blijven en neemt dus maatregelen om de integriteit van de berichtgeving te waarborgen', klinkt het.