Carrefour opent in 2008 eerste warenhuis in Moskou
MOSKOU - De distributiegroep Carrefour zal begin 2008 een eerste winkel in Rusland openen, in een winkelcentrum ten westen van Moskou. Dat meldt het Russische economische dagblad Kommersant, dat een bron uit de vastgoedsector aanhaalt.
Carrefour, de tweede grootste distributiegroep ter wereld, richtte in april een dochteronderneming op in Rusland en onderhandelt momenteel over de locatie van andere vestigingen in Moskou, schrijft Kommersant.

De persdienst van Carrefour in Parijs wou geen informatie geven over de eerste vestiging van de distributiegroep in Rusland.

De directievoorzitter van Carrefour, José Luis Duran, had begin maart aangekondigd dat de groep zich tijdens het eerste trimester van 2008 in Rusland wou vestigen. Begin dit jaar werd in Rusland al een team in Rusland gevestigd om de zaak te bestuderen.

Het economisch dagblad Vedomosti had anderzijds in maart bevestigd dat Carrefour zich in Rostov en Krasnodar, twee plaatsen in het zuiden van Rusland, zou kunnen vestigen.

De Russische distributiemarkt is in volle ontwikkeling. Zo hebben de Franse distributiegroep Auchan en het Duitse Metro zich er al gevestigd, naast lokale ketens zoals Sedmoï Kontinent of Perekrestok.