HENDERSONVILLE - De eigenaar van een motorwinkel in de Amerikaanse staat North Carolina schrok zich onlangs een hoedje toen hij een levering motorhelmen uit China opende. In een van de transportkisten vond hij een kat, die de 35 dagen durende overzeese reis van China naar de VS had overleefd, zonder eten of drinken.
Vermoedelijk verstopte de kat zich in een van de kartonnen dozen met motorspullen en sukkelde ze zo in een transportkist. Die werd op 3 april ingeladen op een schip in het Chinese Shanghai en afgeleverd bij Olympia Moto Sports in het Amerikaanse Hendersonville.

Volgens een lokale dierenarts heeft de kat het gebrek aan eten en drinken goed verteerd. ‘Normaal gezien overleven dieren slechts enkele weken zonder eten en slechts enkele dagen zonder drinken’, zei dierenarts Michelles Misavage. ‘Maar katten hebben zulke goede nieren dat hun lichaam zich kan aanpassen aan het gebrek aan water. Op een of andere manier halen ze ook kleine hoeveelheden vocht uit de lucht door condensatie.’

Het beestje kreeg intussen al de toepasselijke naam ‘China’. Een van de werknemers van de winkel heeft al laten weten dat hij de kat wil adopteren.