BRUSSEL - Goedele Liekens presenteert binnenkort exclusief programma's presenteren voor de zenders VT4 en VIJFtv. In het najaar komen de eerste uitzendingen op de buis.
'Het grote enthousiasme en de dynamiek bij VT4 en VIJFtv hebben mij overtuigd om een nieuw hoofdstuk in mijn tv-carrière te beginnen', zegt Liekens. 'Ik sta te popelen om dit najaar weer toffe tv-programma's te kunnen maken.'

Er is een overeenkomst voor 'meerdere jaren'. Het exclusiviteitscontract van Liekens met VTM liep af op 1januari 2007. Zij onderhandelde de voorbije maanden zowel met VRT als VTM. Uiteindelijk koos zij dus voor SBS.

Gedelegeerd bestuurder Ricus Jansegers van SBS Belgium is zeer opgetogen met de komst van Goedele Liekens. Voor hem is dit een bevestiging van de mooie resultaten van de twee zenders. 'Goedele wordt algemeen beschouwd als een van Vlaanderens sterkste en populairste tv-persoonlijkheden. Wanneer zij nu met volle overtuiging mee gelooft in de verdere groei van VT4 en VIJFtv, wordt opnieuw bevestigd dat het in alle opzichten goed gaat met onze zenders. De komst van Goedele Liekens past perfect in de verdere uitbouw van VT4 en VIJFtv.'

Onlangs raakte bekend dat Liekens een samenwerkingsovereenkomst tekende met Sanoma, voor de realisatie van een magazine en andere initiatieven.

De samenwerking met Sanoma staat los van de tv-plannen. Toch zouden de programma's inhoudelijk dezelfde richting uit gaan.