ANTWERPEN - Een aantal arbeiders van de Opelfabriek in Antwerpen die deel uitmaken van de nacht- en ochtendploeg, zijn niet meer komen opdagen. Omdat het om een aantal mensen met een vast contract gaat, is het vermoeden bij de vakbonden groot dat deze personeelsleden zelf op zoek zijn gegaan naar een nieuwe job.
Momenteel gaat het om een twintigtal personeelsleden, maar als dat aantal nog toeneemt, zou er wel eens een structureel probleem kunnen ontstaan, vrezen de bonden.

De Opelfabriek in Antwerpen draait sinds zondagavond, na een staking van meer dan twee weken, weer op volle toeren. De arbeiders van de nachtploeg gingen met enige tegenzin terug aan de slag en ook de arbeiders van de ochtendploeg gingen zonder al te veel problemen aan het werk.

Dat er een aantal arbeiders na de staking niet meer is komen opdagen, maakt duidelijk dat een deel van het personeel de afloop van de sociale onderhandelingen niet wil afwachten. Omdat dat aantal nog kan toenemen, willen de bonden zo snel mogelijk met de directie aan tafel gaan zitten.