Koning Albert en koningin Paola bezoeken Ground Zero
NEW YORK - Koning Albert en koningin Paola hebben zondag in de late namiddag in New York Ground Zero bezocht, de plaats waar de twee torens van het World Trade Center stonden tot de aanslagen van 11 september 2001.
Bekijk de fotospecial

De koning en de koningin werden vergezeld door minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht. Het vorstenpaar is in New York omdat België dit en volgend jaar lid is van de VN-Veiligheidsraad.

Op Ground Zero werden ze ontvangen door de autoriteiten van de stad New York en verantwoordelijken van de werf. Er wordt volop gebouwd aan een nieuw groots kantorencomplex.

In '7 World Trade Center', het eerste gebouw dat op Ground Zero werd opgetrokken en precies een jaar geleden werd ingehuldigd, werden de koning en de koningin ontvangen door bouwpromotor Larry Silverstein. Hij heeft de opdracht gekregen de Vrijheidstoren te bouwen op het gapende gat dat de instorting van de 'Twin Towers' hebben achtergelaten.

Vandaag trekken Albert en Paola naar de hoofdzetel van de Verenigde Naties, waar ze onder meer secretaris-generaal Ban Ki-Moon zullen zien.