Ouderwets genieten in Molenbeek
Foto: belga
Brussels deed een uitstekende zaak in de degradatiestrijd. Met vooroorlogse cijfers werd Roeselare weer huiswaarts gestuurd. De uitblinkers Matumona-Culek-Kalulika lieten het Molenbeekse publiek genieten van het beste wat er dit seizoen in het Edmond Machtenstadion te bekijken viel.
De Brusselse supporters wisten niet wat hen overkwam. Wellicht konden er weinigen onder hen zich een gelijkaardige situatie voor de geest halen. Na nog geen halfuur stond er 3-0 op het scorebord te blinken. Terwijl een onbesuisde Kalulika na een mooie kapbeweging een vierde treffer over trapte. Bangoura, even later gekwetst vervangen, bracht zijn ploeg al snel op rozen. De Guineeër, duidelijk op weg naar zijn betere vormpeil, controleerde een knappe dieptepass van Culek op de borst en liet Sierens met links kansloos. Zijn derde treffer in evenveel wedstrijden.

Goed twee minuten later legde Neva een aangeven van Matumona terug en le Postollec knalde zijn eerste voor Brussels in de korte hoek binnen. Een Molenbeekse blitz-start en een weerloos Roeselare liet zich wegtikken, want Gorius rondde nog in het tweede kwartier een één-twee met Matumona succesvol af.

Na een dol eerste halfuur nam de thuisploeg wat gas terug maar dan nog konden de bezoekers Nys nooit in verlegenheid brengen. Verder dan enkele hoekschoppen kwamen de troepen van Dirk Geeraerd niet. Tot vlak na de pauze De Vleeschauwer zich op rechts doorzette en Smits de voorzet binnenkopte. Net op het ogenblik dat de bezoekers meer weerwerk gingen bieden, diepte Brussels de kloof weer uit. Dit keer via de flamboyante spelverdeler Matumona die naast zijn treffer goed was voor twee assists. De West-Vlamingen bleven nu wel meevoetballen en verzorgden mee het spektakel. Allagui kopte een inzenden van Barbé voorbij Nys.

Opnieuw stelde het team van Albert Cartier orde op zaken met twee keer Bouchouari aan het feest. Aangevers van dienst: de alomtegenwoordige Matumona en Gorius. De feestende thuisaanhang rekent vandaag op de hulp van Gent om Beveren verder op achterstand te plaatsen.