Vlaams Belang-politica Marie-Rose Morel heeft donderdag verlossend nieuws gekregen van het Leuvense UZ Gasthuisberg. 'De tumor is weg. De liesklieren zijn kankervrij', zo laat Morel weten.
'Vandaag is dag één van de 1.825 dagen die me scheiden van de zekerheid volledig kankervrij te zijn. Maar ik voel dat deze veldslag beslissend was voor de oorlog', aldus Morel.

Morel maakte eind januari 2009 bekend dat ze baarmoederkanker had. De dokters hadden haar toen een overlevingskans van nog geen 10 procent gegeven. Na een maandenlange zware chemotherapie werd Morel vorige week geopereerd aan opgezwollen liesklieren. De klieren werden verwijderd en onderzocht op aanwezige kankercellen. Uit de analyses blijkt nu dat de klieren kankervrij zijn.

Morel reageert dolblij op het bericht van het UZ Gasthuisberg. 'Het UZ Gasthuisberg heeft voor een mirakel gezorgd', zo laat ze van op haar vakantieadres in Duitsland weten. De Vlaams Belang-politica bedankt de Leuvense dokters uitgebreid.

'Bedankt professor Van Limbergen, bedankt professor Amant, bedankt professor Vergote. De zware chemo- en radiotherapie waren niet van de poes, maar jullie hebben eens te meer bewezen dat Leuven verdiend tot de wereldtop behoort', luidt het.

Toch champagne dus voor Morel die de moed nooit heeft laten zakken. Ze vertrok deze week nog met haar kinderen op vakantie. Het duurt normaal vijf jaar - of zoals Morel uitrekende 1.825 dagen - voor men volledig genezen wordt verklaard.