Te koop: naam en logo Lijst Dedecker
De Leuvense reclameman Wim Schamp wil Lijst Dedecker verbieden om nog langer gebruik te maken van de naam en het logo van de partij. Eigenaar Schamp wil beide producten per opbod verkopen voor het goede doel.
In een interview in P-magazine doet Schamp dinsdag het relaas van zijn professionele relatie met Jean-Marie Dedecker. Schamp was betrokken bij verscheidene campagnes van Dedecker, maar vlak na de federale verkiezingen van 2007 kregen ze ruzie.

'Ik had voor de campagne van Lijst Dedecker een parodie gebruikt op stripfiguur Lucky Luke, en Dedecker was daarop gedagvaard door de weduwe van tekenaar Morris. Dedecker wilde me vervolgens niet meer betalen', aldus Schamp.

De reclameman reageerde onmiddellijk en nam een patent op de naam en op het partijlogo, waarvan hij de geestelijke vader beweert te zijn. Beide mannen onderhandelden lang over een vergelijk, maar dat is niet gelukt. Daarom wil Schamp naam en logo nu verkopen.

De merknaam is te koop op de online veilingsplaats eBay. Het startbod werd ingesteld op 100 euro, ondertussen lopen de biedingen vlot binnen. Bieden kan tot en met 19 januari.

Jean-Marie Dedecker zegt in een reactie dat Schamp naam en logo ten onrechte heeft laten deponeren: 'Wij hebben hem betaald voor het ontwerp, dus het is onze eigendom. Schamp is alleen maar uit op wraak.'