Zwaar verkeersongeval zorgt voor hinder op E313
Foto: ds-infografiek
Op de E313 ter hoogte van Geel-West in de richting van Antwerpen is vanmorgen een zwaar verkeersongeval gebeurd met vier vrachtwagens.
Een van de vrachtwagens was geladen met butaan- en propaanflessenen. De lading belandde op de weg en enkele flessen sloegen lek. Daardoor was er een tijd lang ontploffingsgevaar, maar dat is ondertussen geweken.

Het ongeval werd waarschijnlijk veroorzaakt door de truck geladen met gasflessen die inreed op de staart van een file ter hoogte van de afrit Geel-West richting Antwerpen.

Zware hinder

Nadat het ontploffingsgevaar geweken was, werd de perimeter die de brandweer had ingesteld weer opgeheven. Daardoor kon het verkeer in de richting van Hasselt weer normaal verlopen.

In de richting van Anwterpen was er urenlang zware hinder. Er stond een file van 10 kilometer naar Antwerpen en 7 kilometer naar Hasselt. Het verkeer moest de E313 in Geel-Oost verlaten en kon er in Geel-West weer op.

De takelwerken waren rond half vier zo goed als afgelopen. Daarna zal de rijbaan snel vrijgegeven kunnen worden.

Gevaarlijke op- en afritten

Het is het zoveelste zware ongeluk op de E313 dit jaar. Opvallend is dat de meeste ongevallen op de E313 gebeuren op het stuk tussen Geel-Oost en Antwerpen, en vrijwel altijd aan de op- en afritten.

Die op- en afritten zijn in de eerste plaats te kort en hebben scherpe bochten, maar ook het feit dat de weggebruikers slecht op deze situatie reageren, draagt volgens eens tudie van de VAB bij tot gevaarlijke situaties.

Zware ongelukken op de E313