Gabriel Fehervari en Hein Deprez delen Vlerick Award 2008
Gabriël Fehervari: pionier, entrepreneur, lowcost-operator en 'uitgeslapen verkoper'met staat van dienst.Wim Kempenaers
Foto: © Wim Kempenaers
Gabriel Fehervari, de ceo van televisiedienstenbedrijf Alfacam-groep, en Hein Deprez, de ceo van groente- en fruitconcern Univeg-groep, zijn zaterdagavond in het Kursaal in Oostende gehuldigd als de laureaten van de achtste Vlerick Award.
Ze werden ex aequo verkozen uit vier genomineerden door een online publieksstemming vanaf half maart via de website van Vlerick Alumni, een vakjury en de zaaljury zaterdagavond.

De Vlerick Award wordt sinds 2001 jaarlijks uitgereikt door de alumnivereniging van Vlerick Leuven Gent Management School. Dit jaar bekroonde de prijs een Belgische ondernemer die met duurzame resultaten zijn bedrijf internationaal uitbouwde tot een topbedrijf in zijn sector. Voor het eerst kent de award twee laureaten.

Naast Gabriel Fehervari (47) en Hein Deprez (46) waren ook Marc Sarveys, de ceo van scheepvaartgroep CMB, en Urbain Vandeurzen, de voorzitter en gedelegeerd bestuurder van softwarebedrijf LMS International, genomineerd.

De eerste laureaat van de Vlerick Award in 2001 was Karel Van Miert. Nadien volgden Paul De Keersmaeker, Jean-Luc Dehaene, dr. Peter Piot, dr. Catherine Verfaille, zuster Jeanne Devos en vorig jaar Patrick De Maeseneire, de topman van chocoladeproducent Barry Callebaut.