Waris Dirie sinds 2003 geen VN-vertegenwoordiger meer
Waris Dirie Foto: corelio
Het Somalische ex-model Waris Dirie vertegenwoordigt de Verenigde Naties niet langer. Sinds begin 2003 is ze niet langer speciaal VN-ambassadeur voor FNUAP, het gespecialiseerde VN-fonds in de strijd tegen genitale verminking van vrouwen. Dat schrijft Le Soir vandaag.
Waris Dirie verdween vorige week gedurende drie dagen in Brussel en verklaarde nadien dat ze onheus was behandeld door de Brusselse politie en werd opgesloten door een taxichauffeur.

Waris Dirie werd in 1997 aangesteld als speciaal VN-ambassadrice, maar oefende sinds begin 2003 haar functies niet meer uit. Zij behield die titel totdat ze besliste haar humanitaire missie voort te zetten via de Stichting Waris Dirie in Wenen, aldus de Verenigde Naties.

Officieus worden weerkerende problemen als gevolg van alcohol ingeroepen, maar de Verenigde Naties hebben over dit probleem niet willen communiceren, want "wat telt, is de strijd tegen de gesel van de besnijdenis".

De boodschap naar aanleiding van haar wedervaren in Brussel, op de website van haar stichting, ondertekent ze echter nog als "Waris Dirie, UN-Special Ambassador".