Gangsters stelen recordbuit...Monopoly-geld
LONDEN - Bij een overval in Londen hebben gangsters de recordsom van 75 miljoen pond (bijna 110 miljoen euro) buitgemaakt, zo meldt de krant The Sun. Maar spijtig voor de dieven: hun buit bestaat uit Monopoly-geld, valse bankbriefjes van 100 en 500 pond.

De gangsters overvielen een geldtransport op weg naar de luchthaven van Heathrow. Het 'geld' was bestemd voor een reclamespotje over het klassieke bordspel Monopoly, dat in Praag zou worden gedraaid.

De politie vermoedt dat de bende door insiders getipt was, maar dat de tip niet precies genoeg was. Het transportvoertuig werd na de overval teruggevonden. De 32-jarige bestuurder werd opgepakt.

De buit -behalve het speelgoedgeld een hele hoop Monopolyspelletjes- blijft spoorloos. Volgens een politiewoordvoerder was er zoveel geld aan boord, omdat in het reclamespotje het geld uit de hemel moest regenen. Ook al is de buit grotendeels nep, de politie wil de overvallers achter slot en grendel krijgen. De gangsters, aldus een grappende woordvoerder, mogen wel de gevangenis-kanskaart van het spel behouden: Ga direct naar de gevangenis (U ontvangt geen startgeld).