Puber belt naar George Bush
Een 16-jarige IJslandse jongen is erin geslaagd het geheime telefoonnummer van de Amerikaanse president Bush te achterhalen. Hij belde naar zijn kantoor en deed zich voor als Olafur Ragnar Grimsson, de president van IJsland.
Vifill Atlason kreeg het directe nummer ooit van een vriend. De puber deed zich voor als de IJslandse president en kreeg meteen een spervuur van vragen over zich heen. Atlason bleef echter koel en beantwoordde de vragen over Grimssons privé-leven.

'Ik had Wikipedia openstaan, dus die vragen waren niet zo moeilijk' aldus de tiener. Bush zelf kreeg hij niet aan de lijn, maar de secretaresse van de wereldleider meldde hem dat de president snel zou terugbellen.

Even later stond de lokale politie aan Atlasons deur. De jongen werd meegenomen en werd urenlang ondervraagd. Als hij niet vertelde hoe hij het nummer van Bush wist te bemachtigen, zouden de Verenigde Staten zijn hele leven verboden terrein blijven.

De tiener vertelt dat hij zich niet meer herinnerde hoe hij precies aan het nummer is geraakt. Hij had het al jaren thuis liggen. Volgens het Witte huis ging het enkel om een doorschakelnummer.