Herboren Brussels haalt zwaar uit
In een verrassend open degradatiewedstrijd met veel kansen nam Brussels verdiend en met de ruimste zege dit seizoen afstand van Dender, dat alvast één concurrent verder ziet weglopen.
Verloren zoon Matumona mocht onmiddellijk zijn plaats terug innemen. Doelman Nys werd één van de slachtoffers van de pandoering in Mechelen. Trainer Cartier ging dan toch in op de eerdere verzuchtingen van voorzitter Vermeersch en Michael Cordier stond voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Verder moest Verdonck plaats maken voor Kargbo.

Binnen de eerste vijf minuten voetbalde de thuisploeg al drie doelrijpe kansen bij mekaar. Gorius, op rand van buitenspel, trapte met links een reuzekans tegen Lemmens aan. Nog in dezelfde fase hadden verdediger De Petter en opnieuw doelman Lemmens alle moeite om een hoekschop van Lutula ternauwernood in hoekschop te verwerken. Geen drie minuten later was het de beurt aan Mokulu die zijn poging zag stranden op de paal.

Het beginoffensief leverde niet het verhoopte doelpunt op en dat sterkte Dender om in de match te komen. Een harde kopbal van Dufoor op voorzet van Destorme ging niet ver naast en vlak daarna had Cordier veel last met een loeier van alweer Destorme.

In een periode dat de partij evenwichtig werd en ideaal vlak voor en na rust scoorde de thuisploeg dan toch twee keer. Eerst met de hulp van Oumouri die op de huid gezeten door Lutula een voorzet van Gorius in eigen doel schoof. In de eerste minuut van de herneming sloeg Haydock Dender helemaal knock-out door een voorzet van Lutula hard en gekruist voorbij Lemmens te trappen. Al was het verschil op dat moment alleen op het scorebord te zien, want Munyaneza was twee keer dicht bij de aansluitingstreffer. Cordier met een knappe reactie en de deklat hielden Brussels op koers. Toch bleef de genadeslag niet lang uit voor de hekkensluiter. De alomtegenwoordige Lutula bediende dit keer Gorius die de zege nog meer glans gaf met een derde treffer. Over en uit voor een weinig efficiënt Dender en Bruno maakte er met een succesvolle vrije trap helemaal feest van.