Ilse De Meulemeester heeft lymfeklierkanker
Foto: rr
,,De dokter heeft Ilse De Meulemeester totale rust voorgeschreven. De VT4-presentatrice en zaakvoerster van een interieurzaak werd een paar weken geleden al geveld door een virale infectie, en moest toen ook rusten.'' Dat stond eerder deze week te lezen in een artikel op deze site met als titel 'Ilse De Meulemeester out'. Vandaag is er meer duidelijkheid gekomen over de gezondheid van de ex-Miss België. Na bijkomend onderzoek luidt de diagnose: lymfeklierkanker.
Ilse De Meulemeester heeft beslist om niet voor enkele weken, maar voor enkele maanden alle opdrachten uit haar agenda te schrappen. VT4 liet haar al voor een aantal afleveringen van Huizenjacht vervangen door Ann Van Elsen en ze moest ook al forfait geven voor de opnames van een fotoshoot voor een kalender van het mannenblad Ché waarop 12 ex-Miss Belgiës poseren.

De artsen hebben nu beslist een chemotherapie te starten. De slaagkansen van de behandeling van deze aandoening aan de lymfeklier worden erg hoog ingeschat, waardoor de dokters overtuigd zijn van een grote kans op volledig herstel. Zowel Ilse, haar gezin, familie en haar zakelijke omgeving hebben uitdrukkelijk aan de pers gevraagd om tijdens deze lastige periode volledige rust en privacy te kunnen krijgen. Van zodra ze er klaar voor is, zal Ilse de media opnieuw te woord staan.