De Noord-Zuidconfrontatie van De Standaard is vrijdagavond bekroond met de Dexia-persprijs.

De redactie van De Standaard werd laureaat in de categorie Nederlandstalige schrijvende pers. Het idee voor dit journalistieke project van De Standaard en Le Soir rijpte na de beruchte RTBF-uitzending Bye Bye Belgium. Begin 2007 berichtten beide kranten vier weken lang over de staat van het land ten noorden en ten zuiden de taalgrens. Het streefdoel was de clichés over elkaar te weerleggen en genuanceerd over elkaar te berichten. Le Soir kreeg een speciale prijs van de jury voor de reeks. De klassieke persprijs in de categorie Franstalige schrijvende pers ging echter naar een ander werkstuk van Le Soir over Yves Leterme.

In de categorie financieel-economische berichtgeving sleepte een inzending van Panorama de persprijs in de wacht. Het ging om de documentaire 'Pax Electrabel' waarin Wim Van den Eynde en Jan Puype probeerden uit te vissen of Electrabel wel inspanningen levert om in ons land voldoende groene stroom te produceren.

Een van de genomineerden voor de financieel-economische Dexia-prijs was Karin De Ruyter, journaliste bij De Standaard.

Zij was genomineerd met de verhalenreeks 'Door het Glazend Plafond' over de vrouwelijke directieleden van de bedrijven die deel uitmaken van de Belgische beursindex Bel-20. (pse)