BRUSSEL - De Brusselse zakenman Aldo Vastapane neemt met zijn maatschappij Belgian World Airlines de chartermaatschappij Sobelair over. Volgens de radionieuwsdienst van de VRT hebben de curator en de Federale Investeringsmaatschappij ingestemd met het bod van Vastapane.
Vastapane wil Sobelair naast de charteractiviteiten ook inzetten voor lijnvluchten. Vooral Afrika staat hoog op zijn agenda. Vastapane wil echter geen concurrent zijn voor SN Brussels Airlines, maar denkt eerder aan een samenwerking.

Meer details zijn er voorlopig niet omdat curator Van Buggenhout eerst het personeel wil inlichten op een ondernemingsraad.

Belgian World Airlines won de jongste dagen aan aanhang bij de bestuurders van de Federale Investeringsmaatschappij. De vennootschap van zakenman Aldo Vastapane is al op de luchthaven van Zaventem aanwezig via het beheer van de publieke parkings (FrontPark) als mede-aandeelhouder van Interparking, het vroegere Airport Parking International.

Vastapane, die fortuin maakte met vastgoed-investeringen in Brussel, ligt niet goed bij de Sobelair-vakbonden, omwille van de vrees voor (drastischer) sociale ingrepen en omwille van zijn volledig gebrek aan luchtvaartervaring.