BRUSSEL - De Belgisch-Deense producent van industriële wasmachines LSG gaat zijn aandeelhouders op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 3 oktober voorstellen de naam van de onderneming te veranderen in Jensen-Group. De groep verhuist van Groot-Bijgaarden naar Sint-Denijs-Westrem (Gent).
Volgens corporate controller Frank De Smul is de naamsverandering naar Jensen-Group niet meer dan een logisch gevolg van de verkoop van de Commercial Laundry Division (CLD) in mei 2006.

LSG is ontstaan uit de fusie in oktober 1999 tussen het Vlaamse IPSO-ILG en het Deense Jensen. De twee poten van IPSO-ILG, het Vlaamse IPSO en het Amerikaanse Cissell, concentreerden zich op de markt van wasserijen en kleinere hotels en werden samengebracht in de CLD-afdeling. Na de verkoop ervan aan het Amerikaanse Alliance Laundry Systems LLC (ALS), richt LSG zich nu enkel nog op de afdeling van zware industriële wasinstallaties van Jensen.

Verhuis

De groep verhuist ,,zeer binnenkort'' van het industrieterrein in Groot-Bijgaarden naar een bedrijfspand in Sint-Denijs-Westrem. De buitengewone aandeelhoudersvergadering van 3 oktober zal in de nieuwe gebouwen plaatshebben.

,,De verhuis is omwille van praktische redenen'', reageert De Smul. ,,Na de verkoop van de CLD is de projectafdeling van IPSO in de handen van LSG gebleven. In die afdeling werken vooral mensen uit Oost- en West-Vlaanderen. Met een verhuis besparen we hen de dagelijkse file richting Brussel.''

Op de buitengewone aandeelhoudersvergadering gaat LSG aan zijn aandeelhouders de kapitaalvermindering van 5,7 euro per aandeel voorstellen.