Coveliers uit VLD gezet
BRUSSEL - De statutaire commissie van de VLD heeft vanmiddag beslist senator Hugo Coveliers uit de partij te zetten. De commissie vindt dat Coveliers door zijn persoonlijke aanvallen, het systematisch beschimpen van personen en van de VLD en door zijn duidelijke intentie om een nieuwe politieke formatie op te richten ,,ondubbelzinnig mentaal afstand heeft genomen van de VLD en daardoor zichzelf heeft uitgesloten''. Dat verklaarde de voorzitter van de commissie Karel Poma.
Op het VLD-hoofdkwartier in de Melsenstraat in Brussel startte de statutaire commissie vanmiddag met de behandeling van de klacht van partijvoorzitter Bart Somers tegen senator Hugo Coveliers. Even voor 14 uur verliet Hugo Coveliers ,,voor de laatste maal'' het VLD-hoofdkwartier, naar eigen zeggen om de sereniteit te bewaren.

De senator zei bij het buitenkomen dat men beslist had de vergadering besloten te houden ,,omdat dit de voorbije 12 jaar ook zo was''. Coveliers hekelde ook het feit dat er geen tegensprekelijk debat mogelijk was.

,,Eerst heeft men Somers gehoord en dan was ik aan de beurt'', aldus Hugo Coveliers, die meende dat de beslissing al lang door de partijtop - Verhofstadt-Dewael-De Gucht - genomen was en dat die door ,,slaafjes zoals Bart Somers'' uitgevoerd moest worden.

Hugo Coveliers is van plan het de partijtop nog moeilijk te maken. Eventueel wil hij hen in beroep nog dwingen een standpunt in te nemen. Zodra hij uit de partij gezet is, zal hij zich beraden over de oprichting van een nieuwe partij, ,,die zeker democratisch en anti-autoritair zal zijn''.