Onze landgenote Justine Henin (WTA 1) en haar Zwitserse tenniscollega Roger Federer (ATP 1) zijn dinsdag door de Europese bond van Sportjournalisten (UEPS) uitgeroepen tot Europese Sporters van het Jaar 2007.
De 25-jarige Henin kreeg in het UEPS-referendum 68 punten achter haar naam. De Russische polsstokspringster Yelena Isinbayeva eindigde als tweede met 34 punten, voor de Zweedse atlete Carolina Klüft (32 punten). Voor de Belgische Sportvrouw van het Jaar is het al haar vierde UEPS-uitverkiezing na 2002, 2003 en 2006.

Bij de mannen was het verschil nog heel wat groter: de 26-jarige Federer haalde het met 92 punten, voor de Finse wereldkampioen Formule 1 Kimmi Raikkonen (28 punten) en de Portugese voetballer Cristiano Ronaldo (14 punten). Federer won het referendum ook de vorige drie jaar.

Palmares laatste 10 jaar:

Mannen:
2007 Roger Federer (Zwi/tennis)
2006 Roger Federer (Zwi/tennis)
2005 Roger Federer (Zwi/tennis)
2004 Roger Federer (Zwi/tennis)
2003 Michael Schumacher (Dui/autosport)
2002 Michael Schumacher (Dui/autosport)
2001 Michael Schumacher (Dui/autosport)
2000 Pieter van den Hoogenband (Ned/zwemmen)
1999 Tomas Dvorak (Tsj/atletiek)
1998 Bjorn Daehlie (Noo/skilopen)
1997 Wilson Kipketer (Den/atletiek)

Vrouwen:
2007 Justine Henin (Bel/tennis)
2006 Justine Henin (Bel/tennis)
2005 Yelena Isinbayeva (Rus/atletiek)
2004 Kelly Holmes (GBr/atletiek)
2003 Justine Henin (Bel/tennis)
2002 Justine Henin (Bel/tennis)
2001 Svetlana Khorkina (Rus/turnen)
2000 Inge de Bruijn (Ned/zwemmen)
1999 Gabriela Szabo (Roe/atletiek)
1998 Larissa Lazutina (Rus/skilopen)
1997 Martina Hingis (Zwi/tennis)