BRUSSEL - Woensdag 7 juni gaat via internet de Humorzender van start. Het is het eerste radiostation in Vlaanderen dat continu en gratis grappige sketches zal uitzenden. Naast de actuele sterren zoals Geert Hoste, Raf Coppens, Urbanus en dergelijke is er ook aandacht voor de nieuwe generatie comedians en het verleden met onder andere Gaston & Leo en Tony Bell.
De zender is een initiatief van MPS van Peter Sweeck dat nu twee lokale radio’s (Via FM in Mechelen en 12 FM in het zuiden van Antwerpen) runt en ook de reclameregie doet voor diverse andere lokale radiostations. ,,Gezien de grote belangstelling van jongeren voor multimedia wilden we ook actief worden op vlak van digitale radio en dit met iets dat nog niet aanwezig is in het Vlaamse medialandschap’’, aldus Sweeck.

Voorlopig wordt enkel uitgezonden via internet. ,,Op dit ogenblik bestuderen wij echter alle andere digitale uitzendmogelijkheden want we streven ernaar deze uitzendingen op een zo breed mogelijke wijze te verspreiden’’, aldus Sweeck.