Ook tegen tien kan Brussels niet winnen
Foto: photo news
Zelfs meer dan een uur lang tegen tien geraakte FC Brussels niet voorbij Mechelen. Pas in de laatste twintig minuten kon het team van coach Van der Elst zich enigszins doorzetten. Net als in de heenmatch scoorden Geudens en Nong voor de ploeg van Peter Maes.
Dat FC Brussels in diepe crisis verkeert was op en naast het veld duidelijk. Met opvallend meer geel-rood dan rood-zwart in de tribunes leek het voor de Mechelaars eerder een thuismatch. Op het terrein was het voor de thuisploeg eveneens voorzichtigheid troef. Franky Van der Elst koost met Guterstam voor één diepe spits en daarachter een vijfmansmiddenveld. Centraal kregen Culek, voor het eerst sinds zijn zware blessure eind augustus aan de aftrap, en Sutchuin de voorkeur op Le Postollec en Lutula.

De schrik zat er goed in bij de Brusselaars en afwachten was aanvankelijk het ordewoord. Tot Boussaidi zelf een handje toestak met te nonchalant terugspelen op Renard. Matumona ertussen en de Mechelse doelman stopte de Congolees foutief. Terwijl Renard zich met rood mocht gaan douchen trapte Gorius van op de stip de gelijkmaker binnen. Want op aangeven van Persoons kopte Geudens vlak voordien de openingstreffer vlot voorbij Werner.

De bezoekers lieten zich niet echt van de wijs brengen door de numerieke minderheid want nog voor rust knalde Nong tegen zijn ex-club zijn tiende van het seizoen tegen het net. Dit na onoordeelkundig uitkomen van Werner op voorzet van Asare gevolgd door een afgeblokt schot van Geudens.

Ivens helpt

Meer dan een half uur lang slaagde Brussels er tegen tien niet in om ook maar één keer voor gevaar te zorgen. Dit keer ging Ivens in de fout. Gorius profiteerde van zijn slecht uitverdedigen om Guterstam te bedienen en de Zweed scoorde zijn vierde van het seizoen. Brussels kreeg zowaar wat vertrouwen en Matumona was nog dicht bij de winninggoal terwijl Persoons aan de overkant de vuisten van Werner testte.