Germinal Beerschot strikt Sherjill Mac Donald
Foto: rr
De Nederlander Sherjill Mac Donald speelt volgend seizoen op het Kiel. Hij heeft een vierjarig contract bij Germinal Beerschot ondertekend. Dat maakte de Antwerpse fusieclub maandagavond bekend. De aanvaller komt over van Roeselare, dat hem van het Engelse West Bromwich Albion huurt.
De Nederlander van Surinaamse afkomst verhuisde na zijn opleiding bij de Ajax-jeugd in 2000 naar FC Eindhoven. Eén jaar later verkaste hij richting Anderlecht, waar hij tot 2004 op de loonlijst stond. Na een seizoentje Heracles Almelo en een korte tussenstop bij Hamburg speelde ’Maccie’ een half jaar bij AGOVV om in januari 2007 naar West Bromwich Albion te vertrekken.

In de Premier League slaagde hij er echter niet in een vaste stek af te dwingen, waarna de club uit Birmingham hem voor zes maanden aan Roeselare uitleende.

Daar, onder leiding van trainer Dennis van Wijk, onderstreepte hij de voorbije weken en maanden zijn kwaliteiten met enkele opgemerkte prestaties en belangrijke doelpunten. De 24-jarige snelle spits was dit seizoen bij Roeselare in 15 wedstrijden al goed voor 6 doelpunten.