Derde nederlaag op rij voor ex-leider Sint-Truiden
Foto: photo news
STVV is er niet in geslaagd om de negatieve trend van de voorbije weken om te buigen en werd nu ook door Zulte Waregem in het verlies gespeeld. De bezoekers toonden zich vanaf het begin de betere ploeg, wonnen voor het eerst op Stayen en rukken door die nieuwe driepunter weer wat verder op in de stand.
STVV kon tot hiertoe meestal met dezelfde ploeg uitpakken, maar gisterenavond tegen Zulte Waregem moest Brepoels plots serieus bijsturen.

Cantaluppi en Chimedza waren out met een knieblessure en in laatste instantie haakte ook Wagemakers nog af met een ribkwetsuur. Neem daarbij nog enkele positiewissels en Wilmet die niet verder geraakte dan een plaatsje op de bank en je begrijpt dat het bij de thuisploeg het grootste deel van de tijd zoeken was.

Vooral de afwezigheid van Chimedza op het Truiense middenveld deed zich gevoelen. Zulte Waregem, dat met dezelfde elf startte als vorige week, was voor de rust dan ook duidelijk de betere ploeg en toonde zich al meteen gevaarlijk, maar Makiese besloot veel te slap. Na een combinatie Buysse-Roelandts zorgden de bezoekers op het kwartier opnieuw voor gevaar, maar nu lag Mignolet goed in de weg. Halfweg de eerste helft ging de Truiense doelman echteer wel in de fout bij een vrije trap van Berrier en daar kon Makiese dan van profiteren om zijn ploeg op voorsprong te brengen.

Die 0-1 kwam bij het begin van de tweede helft wel een eerste keer in gevaar, wanneer Bossut onbesuisd in de voeten dook van Onana en de bal op de stip ging. De Waregemdoelman stopte knap de strafschop van Da Silva en in plaats van 1-1 liepen de bezoekers bij de volgende tegenstoot verder uit. Berrier zorgde opnieuw voor de assist en Chevalier werkte rustig af.

Tot dan wachtte men ook nog steeds op een eerste vlotte STVV-aanval en wie met zo'n tussenstand nu nog in een terugkeer van de Kanaries geloofde moest wel een hele optimist zijn. De ploeg van Dury liet zich alvast niet opjagen en bleef in een zetel spelen. Tot Sidibe tien minuten de aansluitingstreffer binnen kopte en het toch nog even spannend werd.