Ait Oud schoor zich kaal voor braderij
Abdallah Ait-Oud. Foto: © BELGA
BRUSSEL - Christelle Bertho, de vriendin van Abdallah Ait Oud, heeft aan de kranten van de groep Sud Presse verklaard dat zij hem kaalschoor voor de braderij, waar de Luikse meisjes Stacy en Nathalie verdwenen in de nacht van 9 op 10 juni.
Het parket van Luik motiveerde het aanhoudingsbevel tegen Ait Oud in het bijzonder met het feit dat de man van uiterlijk veranderde door zich kaal te scheren na de verdwijning van de twee meisjes en voor zijn arrestatie.

"Ik heb hem altijd gekend met een kaalgeschoren hoofd. Het is absurd te zeggen dat hij zijn haar afschoor na de verdwijning. Ik schoor zijn haren af vooraleer we naar de braderij vertrokken", aldus Bertho, die zegt nog steeds heel verliefd op de man te zijn.

Christelle Bertho, die dienster was in "Aux Armuriers" de avond van de verdwijningen, zegt dat ze Ait Oud in het café zag, maar dat ze hem "niet de hele avond in de gaten hield".

Ze preciseert dat de politie haar ontbood op zaterdagavond 10 juni en dat ze Ait Oud zag op zondag 11 juni. "Ik heb hem gezegd dat hij naar de politie moest gaan omdat die hem enkele vragen wilden stellen over zijn aanwezigheid in het café".

Ait Oud gaf zich pas op 13 juni aan bij de politie en werd aangehouden.