MECHELEN - De politierechtbank van Mechelen heeft tv-presentator Hans Otten dinsdag veroordeeld tot het betalen van 2.255 euro boete, waarvan 1.705 euro effectief. Hij krijgt ook een rijverbod van vier maanden, waarvan drie effectief. Het VT4-gezicht stond in Mechelen terecht voor verschillende feiten, waaronder dronken rijden en het negeren van een rijverbod.
Op 4 december werd Otten gevat toen hij stond te plassen tegen een poort van een NMBS-werkplaats in Mechelen, vlakbij een politiecontrole. Otten bleek dronken te zijn. Hij had 1,3 promille alcohol in het bloed en zou zich agressief hebben opgesteld tegenover de politie. Zijn rijbewijs werd toen ingetrokken voor vijftien dagen.

Volgens de openbare aanklager stapte Otten na het afronden van de administratieve rompslomp op het politiebureau in een andere wagen die op hem stond te wachten en reed er, zonder rijbewijs, mee weg. Otten zelf betwist dat en zegt dat hij als passagier is meegereden. Voor al deze feiten moest de presentator zich verantwoorden bij de politierechtbank.

Otten diende nog een klacht in bij het Comité P voor wangedrag en schriftvervalsing tegen de inspecteurs die de pv's hebben opgesteld. Het Comité P oordeelde echter dat alles rechtmatig is verlopen. Vooraleer hij zijn rijbewijs terugkrijgt, zal Otten nog een medische en een psychologische proef moeten afleggen. De tv-presentator kreeg al eens een rijverbod van twee maanden wegens dronken rijden.