Hannelore Bedert wint Nekka-wedstrijd
Met Hannelore Bedert kreeg de tweejaarlijkse Nekka-wedstrijd een logische winnaar. Bedert, die onlangs afstudeerde aan Studio Herman Teirlinck (kleinkunst), maakte in de finale in de Ancienne Belgique de meest volwassen indruk van de zes finalisten. Die waren overgebleven uit de preselecties met 87 deelnemers.
De Nekka-wedstrijd is er enkel voor Nederlandstalige liederen. In de finale stonden verder de rockband Menschen im Hotel, de folkband Les Offs, het electronica-duo De Anale Fase, de chansonnier Maarten Westra Hoekzema en het truckersorkest King Freddy & The Lazy Intercoolers.

Vooral die laatste band had een groot gevolg mee in de AB: fans die het zeventienkoppige orkest met spandoeken, stetsons en veel gejuich voorststuwden en hen een erg verdiende publieksprijs gaven. Maar voor de jury bood het amateuristische, hoewel best verdienstelijke karakter van de countrymuziek wellicht geen voldoende garantie voor een verdere ontwikkeling.

Een andere grote winnaar was Les Offs, dat wereldmuziek en cabaret in zijn aanpak voegde, maar vooral opviel met mooie vocale harmonieën. Ze kregen de prijs van de culturele kring Jan Puimège en werden derde in de Nekka-wedstrijd. Tweede werd De Anale Fase, wat een mooie beloning was voor de elektronische huisvlijt van Anna Vercammen en Joeri Cnapelinckx.

Winnaar Hannelore Bedert houdt aan de prijs een optreden op de grote Nekka-nacht over, en een waardebon. De zangeres mag ook op tournee in het programma De Kleine Avonden, met De Anale Fase en Les Offs.

Een interessante winnares ten slotte was ook Tine Truwant, die de wedstrijd voor jonge liedjesschrijvers won. Ze had de teksten voor zowel Hannelore Bedert als voor De Anale Fase geschreven.