Jetair heeft al zijn geplande reizen naar Kenia voor de komende dagen afgelast. Concurrent Thomas Cook/Neckermann vliegt wel nog landgenoten over omdat het in de toeristische gebieden voorlopig rustig blijft.
Dat schrijven Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws vandaag.

Jetair heeft al zijn geplande Kenia-reizen voor de komende dagen afgelast. 'Het gaat om een tiental klanten. Die mensen mogen zelf kiezen of ze hun vakantie uitstellen of hun geld terug willen', zegt woordvoerder Hans Van Haelemeersch.

'Wij hebben er momenteel een twintigtal toeristen. De ene groep is op strandvakantie in de regio van Mombasa, de andere groep is op safari. Uit de laatste contacten blijkt dat het niet nodig is om hen te repatriëren. In de streken waar de toeristen zitten blijft het heel rustig', aldus Van Haelemeersch.

Thomas Cook/Neckermann vliegt vandaag nog 200 klanten naar Mombasa over. 'Volgens onze informatie is het in de toeristische regio's veilig. Mensen die vandaag door alle berichtgeving in de media niet meer willen vertrekken, kunnen wel kosteloos annuleren of omboeken', aldus Pierre Fivet.