BRUSSEL _ Het gebeurt niet elke dag dat een Belgische rockgroep het podium van een nagenoeg uitverkocht Vorst Nationaal mag betreden. Die eer was gisterenavond weggelegd voor K's Choice, de Ekerse band rond Sarah en Gert Bettens
Tevens werd bekendgemaakt dat het succesvolle Novastar van Joost Zweegers de groep vervoegt op de Europese tournee. Na de show overhandigde de platenfirma K's Choice een gouden plaat voor het nieuwe album 'Almost Happy'.

Hoe populair de melodieuze gitaarband in Vlaanderen wel niet is, bleek enkele uren voordien. Het Belgische luik van de Europese tournee groeide uit tot een echte thuismatch, waarbij elke song op stormachtig applaus werd onthaald en de zangpartijen van Sarah Bettens moeiteloos werden overgenomen door het publiek. 'Een hoogtepunt in onze carrière', zo deelde een zichtbaar bewogen Bettens het publiek op het einde van de show mee.

K's Choice speelde een evenwichtig optreden. Er werd rustig geopend met nieuw werk. Daarna volgde een akoestisch intermezzo met o.m. 'Mr. Freeze' en liet Sarah de microfoon even over aan broer Gert. Belgische hits als 'Cocoon Crash', 'I believe in me' en 'Everything for free' zaten zorgvuldig verspreid over de set. Doorbraaksingle 'Not an addict' was de vanzelfsprekende afsluiter.

In de wandelgangen van Vorst raakte bekend dat de Belgische muziekrevelatie van het jaar, Novastar, het voorprogramma van de Europese tournee van K's Choice zal verzorgen. Dat brengt met zich mee dat enkele aangekondigde Belgische optredens uitgesteld zijn tot 2001. Het optreden in Soundstation in Luik (voorzien op 24/11) vindt nu plaats op vrijdag 2 februari, in Hof ter Loo in Antwerpen (01/12) op donderdag 18 januari, in de Stadsschouwburg in Leuven (03/12) op donderdag 11 januari, in AB in Brussel (05/12) op zondag 14 januari en in de Velinx in Tongeren (22/12) op zaterdag 20 januari. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe data.