Imponerend Mechelen troeft Westerlo af
Foto: belga
In de derby der volksclubs nam KV Mechelen vlot de maat van een zwak Westerlo. De thuisploeg troefde de Kempenaars af qua gretigheid, maar legden ook vaak erg mooie combinaties op de mat. Vooral Aloys Nong bewees dat hij na een lange blessure definitief terug is.

De Mechelse trainer Peter Maes moest voor de eerste competitiewedstrijd al meteen sleutelen.

Giuseppe Rossini viel eind deze week uit met een buikspierblessure. Daardoor startte Malinwa met Nong als enige diepe spits én met Vrancken in de basis. Ghomsi en Destorme debuteerden bij geel-rood.

Westerlo miste Farssi (buikspieren) en Ruiz (adductoren).

Maes en zijn Westelse collega Ceulemans kozen beiden voor een 4-5-1-opstelling, maar bij de Limburger werkte dat plannetje beter dan bij de Caje. Nong toonde zich een luis in de pels van de bezoekende defensie en geel-rood domineerde op het middenveld.

De thuisploeg had er zin in en vooral Aloys Nong onderscheidde zich met enkele fraaie acties. En dat de Kameroener na een seizoen vol blessureleed weer helemaal terug is, bewees hij op het kwartier. Hij wrong zich tussen Corstjens en Van Kerckhoven en versloeg De Winter, die te laat kwam. Een verdiende voorsprong voor een sterk gestart Malinwa. Geel-rood nam even gas terug en Westerlo stak zijn neus aan het venster via een kopbal van Odita, maar zonder gevaar. Onder leiding van een sublieme Persoons nam Mechelen opnieuw het heft in handen. De nummer zes van Mechelen stuurde Chen diep, die het leer voor doel wierp. Na een rommelige fase bracht Iddi de bal tot bij Destorme, die de score verdubbelde. Op dat moment een terechte tussenstand. Iddi volleyde vijf minuten voor de rust nog bijna een voorzet van Nong binnen. Ceulemans zag ondertussen dat zijn ploeg er niets van bakte en verving Sarki door Ceesay.

Na de rust verslikte Ivens zich bijna en de opzittende Ceesay kon voorzetten. Chen bracht echter redding. Aan de overkant kon Destorme nét niet besluiten.

Malinwa hapte even naar adem en kwam goed weg bij een schermutseling voor doel. Westerlo putte vertrouwen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar dan achtte Corstjes het nodig even handbal te gaan spelen. De verdediger tikte volstrekt onnodig de bal weg voor de neus van Destorme. Strafschop, twijfelde ref Allaerts niet. Gorius zette feilloos de 3-0 op het bord. En de bezoekers moesten de kelk tot op de bodem ledigen, want na een kopbalassist van de ingevallen Van Goethem fusilleerde Destorme met zijn tweede van de avond de 4-0 tegen de netten.

De tegentreffer van Tomou was niet meer dan een eerredder. Een zware afstraffing voor Westerlo, dat duidelijk speerpunt Ruiz miste, maar ook defensief zwaar werd geringeloord. Voor Malinwa een leuke opsteker na de twijfels die er hingen na het vertrek van Asare en Vleminckx.