Beaulieu International Group ziet het levenslicht
BRUSSEL - De West-Vlaamse tapijtgroep Beaulieu heeft meer details bekendgemaakt over de megafusie van vier van de zes Beaulieu-takken uit de topholding van Roger De Clerck. Dat gebeurde op een bijzondere ondernemingsraad in verschillende vestigingen van de groep. De nieuwe groep heet ,,Beaulieu International Group''.
Beaulieu International Group staat voor een geconsolideerde omzet van 1,4 miljard euro en een balanstotaal van 1,1 miljard euro. In de groep werken 4.781 mensen. De groep beschikt over een zestigtal productievestigingen verdeeld over acht landen.

De leiding van de groep komt in handen van de 35-jarige Christophe Deroose. Deze nieuwe CEO komt uit de Ideal Group van Francis De Clerck.

Twee andere topfuncties uit het achtkoppige directiecomité zijn ook al bekend. Het gaat om Dirk Dees (uit Beaulieu Kruishoutem), hij wordt COO (chief operations officer), en José Nobels, die net als Deroose zijn carrière opbouwde in de Ideal Group. Nobels wordt LAO, Legal & Adminstrative Officer. De vijf andere directiefuncties moeten nog worden ingevuld.

Opmerkelijk is dat de volledige automotive poot (tapijten en bekleding van autozetels) van de Ideal Group buiten de fusie blijft. Ook de Zuid-Afrikaanse belangen van Beaulieu Kruishoutem werden buiten de fusie gehouden.

De familie De Clerck trekt zich terug uit het dagelijks management en plooit zich terug in de raad van bestuur waarin ook het senior management zetelt. Er wordt een familieraad geïnstalleerd. Die krijgt een adviserende rol toebedeeld. Zoals de naam al laat vermoeden, bestaat die raad volledig uit leden van de familie De Clerck.

Deze megafusie, die al langer aangekondig was, wordt algemeen beschouwd als de eerste stap in de gezondmaking van de West-Europese tapijtmarkt. De fusie omvat zestig bedrijven uit de groep.