Twintig jaar na de betreurde Adhemar Deneir heeft Deinze opnieuw een senator
Foto: Sabine Vermeulen
Vandaag raakte bekend dat Sabine Vermeulen uit Deinze op 9 oktober de eed aflegt als senator voor N-VA. Het verrassende bericht is het gevolg van een afspraak binnen de partij. Sabine Vermeulen volgt hiermee Luc Sevenhans (ex-Vlaams Belang) uit Brasschaat op.

Het is meer dan twintig jaar geleden dat een Deinzenaar nog een dergelijk mandaat bekleedde en dat was Adhemar Deneir, die overleed tijdens de fameuze kettingbotsing op de E17 in Nazareth in 1996.

'Door keihard werken is Sabine sterk gegroeid in de politiek en kan ze zeker de uitdaging als senator én als lijsttrekker voor de N-VA aan. Haar aanstelling tot senator is het bewijs van haar inzet, daadkracht en bekwaamheid. Deinze heeft al jaren nood aan een volksvertegenwoordiger in Brussel. Daarom ben ik zeer fier dat N-VA Deinze met Sabine de communicatielijn Deinze-Brussel kan leveren', verklaart Geert Decaluwé, gemeenteraadslid van de N-VA in Deinze.

Maar wellicht zal haar verblijf in de Hoge Vergadering van relatief korte duur zijn. De staatshervorming voorziet namelijk dat er tegen de volgende federale verkiezingen geen rechtstreeks verkozen senatoren meer zullen zijn. Het wordt enkel nog een soort ontmoetingsplaats van de gemeenschappen. Eén van de voorvechters van de afschaffing van de senaat is... de N-VA.