De DSB Bank stond zeven maanden terug wekenlang onder de aandacht in de media. Nu na de val van de bank speelt de bank nog steeds een rol van betekenis. Ditmaal in een film; ‘DSB The Movie’. Uniek is hoe de film tot stand is gekomen.

Ondergang
De bank kwam destijds in opspraak toen er grote onrust heerste onder de klanten. De onrust ontstond nadat klanten in de problemen waren geraakt door het afsluiten van een hypotheeklening. Toen door de toenmalig minister van Financiën Wouter Bos besloten is om geen geld te verstrekken voor een eventuele redding van de ondergang, ging de bank failliet.

Première
Aan de film hebben ruim 400 vrijwilligers gewerkt om DSB The Movie uiteindelijk af te krijgen. Door middel van het publiek genaamd ‘crowdsourcing’, bestaat de film uit allemaal losse fragmenten die de ondergang van de bank vertonen. Deze fragmenten zijn ‘democratisch’ via het Internet gekozen om uiteindelijk op 29 mei in première te gaan.

Reactie
Dirk Sheringa, oprichter en voorzitter van de toenmalig DSB Bank heeft inmiddels al gereageerd op de film. Via twitter reageerde Scheringa; ‘Heb wat scènes gezien:veel -laten we zeggen- dichterlijke vrijheden. Het échte verhaal komt snel..maar toch:veel plezier de 29e!’

Klik hier voor een korte video over de film over DSB.