De overbuur
Foto: mh
Dat is mijn Japanse overbuur. Als het weer een beetje meezit, komt hij meteen zijn huis uit. Veel meer uitloop, dan wat er op de foto te zien is, heeft hij niet.

Ik heb hem de voorbije week nog maar drie dingen zien doen, auto wassen (het vermoeden is groot dat hij er nooit mee rijdt), zijn gras besproeien en kort houden. En golfen. Balletjes slaan. Hij doet er soms zijn golfhandschoen (golfers dragen slechts één handschoen) voor aan. Op de foto ligt zijn handschoen links op de airco. Altijd op die ene middenstrook zieltogend golfgras. Altijd in dezelfde richting, als een doldraaiende mantra, zoals een beer in zijn dierentuinkooi eindeloos hetzelfde rondje draait.
Het heeft aardig wat voeten in de aarde gehad om hem op de foto te krijgen. Niet dat hij niet vriendelijk is. Alle Japanners zijn vriendelijk. Zelfs met mijn fototoestel in de hand was hij er nog van overtuigd dat ik zijn tuinslang wou lenen.
Het is een beetje puberachtig. En toch kan ik het niet laten het te schrijven. Het is vooral de plaats waar het golfballetje ligt die de foto bijzonder maakt. Rekening houdend met de man zijn schaduw, wordt dit een slag te veel.

(wordt vervolgd)