Het is mei, het regent, waait en bliksemt en ik ga naar de nieuwe collectie voor het najaar kijken in de showroom van H&M. Voor mijn part leggen ze de collectie morgen in de winkel, met dit weer zou een lekkere wollen trui en een warme jas van pas komen!

Maar het gaat om de najaarscollectie natuurlijk. Wat opvalt, zowel bij de mannen- als vrouwencollectie is veel kleur. Weinig zwart dus, ten voordele van paars, groen, nog altijd nude, aubergine, blauw, veel grijs. De mannencollectie lijkt me per seizoen uitgebreider te worden en vooral speelser in de accessoires. Keuze zat in hoedjes, strikken, dassen, handschoenen, mutsen, sjaals, bretellen, tassen, brillen...

Voor de vrouw zijn er zowel sluike vloeiende silhouetten als stoere stukken met een sterke snit. Veel wol, tweed, voile, goud, zilver, lurex, mooie schoenen, plat of met een stoerdere hak, mooie leren jasjes en bombers.

H&M is natuurlijk een zogenaamde fast fashion keten, de ethische kant van de goedkope prijzen komt regelmatig bovendrijven. Het moet gezegd, H&M doet zijn best met bijvoorbeeld de groene Conscious  en de Fashion Against Aids collectie en probeert de werkomstandigheden in de ateliers te controleren op menswaardigheid.