Begin dit jaar maakten CD&V Kortrijk en burgerinitiatief Turbo Kortrijk bekend dat ze onder de gezamenlijke vlag CD&V 4.0 naar de kiezer trekken. Intussen zijn ook anderen het project komen vervoegen. Er zijn 20 nieuwe kandidaten.

CD&V 4.0 presenteert naar eigen zeggen een evenwichtige en diverse lijst aan de Kortrijkse kiezer. Engagement is het bindmiddel.

Er staan 20 vrouwen en 21 mannen op de lijst. CD&V 4.0 is de enige Kortrijkse lijst met niet alleen een vrouwelijke lijsttrekker, maar ook twee vrouwen in de top drie: Hannelore Vanhoenacker en Christine Depuydt. Het duo krijgt het gezelschap van Roel Deseyn.

Aan het begin van de lijst wordt de coördinatie van de ploeg verder verzekerd door Benjamin Vandorpe en CD&V 4.0-voorzitter Jean de Bethune.

De kandidaten van CD&V 4.0 komen uit alle buurten en deelgemeenten met vertegenwoordigers als Siska Buysschaert voor Rollegem, Katrien Sobry voor Kooigem of Lieve Moerman en Steven Cottegnie voor Bissegem.

De partij: "CD&V 4.0 neemt als christendemocratisch project zijn rol op als centrumpartij door zowel 9 kandidaten die actief zijn in de zorgsector op de lijst te plaatsen, met geëngageerde personen als Mia Cattebeke  (algemeen directeur De Hoge Kouter) en Mieke Blancke (logopediste zorgsector) als uithangborden, evenals 7 ondernemende kandidaten met onder meer Dieudonné Habarugira (pakjesbedrijf) en Leen Decruynaere (warme bakker)."

De vernieuwing op de lijst komt van jong geweld als Liselotte Vandevelde en Dieter Devos, maar evengoed van gepensioneerde Jan Deleu. De 20 vernieuwers worden geruggensteund door ervaring met 12 uittredende raadsleden onder wie Patrick Jolie, Filip Santy en Cis Rodenbach. Jongeren krijgen in de top 15 volop kansen, met Sien Vandevelde en Johannes Coulembier.

Stefaan De Clerck heeft de taak op zich genomen om de lijst te duwen.