Voormalig Kortrijks burgemeester Stefaan De Clerck(66) doet mee aan de lokale Kortrijkse verkiezingen in oktober. Hij wil de geesten scherp houden.

De Clerck: "Met wat meer ervaring maar wat minder geweld wil ik vooral blijven nadenken over wat de lokale politiek in deze stad kan betekenen. Meestal kan het concreet geïllustreerd worden. Het kan ook voer voor debat zijn. Dikwijls kan het commentaar zijn op het huidige beleid van Open VLD, N-VA en SP.A. De nieuwe media laten toe om ideeën en stellingen te verspreiden. Ik drijf daar even op mee in de hoop dat het beleefd en vruchtbaar blijft. Ik hoop het debat aan te wakkeren, de geesten scherp te houden, en weer tot de essentie te kunnen komen: hoe maken we van Kortrijk écht de strafste stad van Vlaanderen? Maar dan wel niet op maat van de feestcoalitie."

Voormalige schepenen Lieven Lybeer en Stefaan Bral(beiden CD&V) doen niet meer mee in oktober net als Francesca Verhenne(CD&V), die wel haar dochter in de plaats aanbrengt. Onlangs voorgesteld kandidaat Evelyne Raepsaet(CD&V) haakte ondertussen alweer af.