Het standpunt van Jamal Qnioun in verband met de sluiting van Rahman Supermarket in de Zwevegemsestraat in Kortrijk zet kwaad bloed bij Kortrijk Voouit. De partij is woest.

"Ik kan de Kortrijkse burgemeester er niet van verdenken zomaar een supermarkt te sluiten", zegt Geo Verstichel van Kortrijk Vooruit. Verstichel: "We staan dan ook helemaal niet, voor geen één procent, achter de uitspraken van ons partijlid."

Qnioun laat op facebook dit noteren:

"Mijn oprechte steun aan de zaakvoerders en de familie Rahman-Diwan. Rahman Supermarket is een zeer gekende wereldwinkel in Kortrijk die sinds zijn oprichting in de jaren '90 van grote meerwaarde is voor Kortrijk en haar multiculturele inwoners. Rahman Supermarket brengt mensen dichterbij en je kan er eetgewoontes vinden uit alle culturen. Vandaag 7 mei 2018 is een zwarte dag voor Kortrijk. Dat burgemeester Vincent Van Quickenborne tot sluiting van de zaak overgaat is onverantwoord want hij neemt hierbij niet alleen het brood van de zaakvoerder en zijn gezin af maar laat de klanten in de kou en dat vlak voor de ramadan en de komende feestdagen waar de meesten net in deze periode hun tafel sieren met al wat lekkers en zoet is uit deze unieke wereldwinkel. Ik vraag dan ook met alle respect dat hij terugkomt op de harde beslissing en het alsnog een allerlaatste kans geeft. Dat er problemen zijn gevonden en onregelmatigheden in de zaak tot daar maar om zo'n drastische maatregel te treffen is hard en ongezien. Niemand is perfect en indien je zoekt zal je altijd iets vinden in welke zaak dan ook. Het is al een paar jaar aan de gang in de Zwevegemstraat met tergend en roekeloos gedrag door Parko, politie, inspectie en de hevige druk van de burgemeester. Er zijn plannen in de maak en de Zwevegemstraat moet vrij zij van diversiteit maw al de allochtone zaken moeten plaats ruimen voor hun toekomstige project en om dit te realiseren moet er slim en sluw actie ondernomen worden. Ik hoop echt dat de burgemeester zich wat milder opstelt en tot inkeer komt zodat de winkel weer kan opengaan met duidelijke afspraken en een allerlaatste verwittiging."