Vijf (beauty)vragen aan Mark Ronson
Mark Ronson Foto: rr
Mark Ronson (36) is topproducer en dj maar ook het nieuwe gezicht van Fan di Fendi pour Homme, Fendi’s eerste mannegeur ooit. In de bijhorende campagne poseert de Britse dj als een glamoureuze playboy.

1. Waarom hebben jou gekozen als het gezicht van Fan di Fendi denk je?

“Fendi is een klassiek en elegant label maar het merk is ook bezig met het werk van jonge artiesten en muzikanten. De Fendi’O parties zijn daar het beste bewijs van. Ze wilden iemand die hun universum begrijpt, iemand die van muziek, design en mode houdt. En ik ben aangetrokken tot alles wat met muziek en mode te maken heeft. Misschien vandaar hun keuze.”

2. Hoe voelde je je toen je de geur voor het eerst rook?

“Hij deed me mannelijk voelen. En ook de fles is geweldig. Het design – met de twee F’en – is heel klassiek en tijdloos. Daar hou ik van.”

3. Is parfum belangrijk om te verleiden?

“Het is de final touch voor je uit gaat. Je kleedt je aan en zorgt dat je er goed uit ziet. Zelfs je das moet goed liggen. Je parfum is het allerlaatste dat je aan brengt en onderscheidt je van de anderen.”

4. Wat zijn je toekomstplannen?

“Ik heb juist een stuk geschreven voor het Royal Ballet dat onlangs voorgesteld werd in Londen. En ik werk met Bruno Mars en Alicia Keys aan hun nieuwe albums.”

5. Wat waren de belangrijkste momenten uit je carrière?

“Amy Winehouse ontmoeten. Optreden op Glastonbury. De Grammies winnen. Dj'en voor de rapper Nas. En het lijstje gaat maar verder.”