De beautygeheimen van Ingrid Parewijck
Ingrid Parewijck Foto: Kris Dewitte
Welke magische crèmes en poeders gebruikt ze? En wat zijn haar beautyroutines? We vragen het aan topmodel Ingrid Parewijck.

1. Waar haalt u de inspiratie voor uw look?
“De Franse vrouwen, en dan vooral Parisiennes kunnen mij wel inspireren. Zij stralen een nonchalance en sobere klasse uit.”

2. Welke producten gebruikt u?
“Zoals iedere vrouw van 33 gebruik ik een oogcrème, dagcrème en lichaamscrème. Voor het gezicht wissel ik af: Sensibio H20 van Bioderma is de beste reiniger die ik ken. Auriga is een Belgisch farmaceutisch bedrijf dat topprodukten ontwikkelt aan normale prijzen. Flavo C is hun bestseller. Voor producten à la Chanel en Dior betaal je volgens mij vooral de naam, niet de kwaliteit. Voor de rest gebruik ik een goede bodycrème, liefst met een aromatisch geurtje, zoals de olie van Dermalogica.”

3. Wat zijn uw lievelingsbeautyadresjes?
“Mijn zus Astrid opende onlangs een beautyzaak in Knokke, B&A Beauty - en Nails. Ze behandelt met zuurstof en biedt manicures en pedicure aan. Het doet deugd bij haar langs te gaan, bij te praten en helemaal opgefrist buiten te wandelen. Ook Kinelux in het Gentse heeft goede behandelingen. En, ook zaligmakend, een massage bij Labahia in Destelbergen.”

4. Welke beautytrend zal u nooit proberen?
“Ik zal nooit m'n lippen rood kleuren. Of zo'n zwart lijntje in m'n ogen trekken.”

5. Sport u veel?
“Ik heb een tijdlang niet gesport maar begin nu wel te merken dat het nodig is om me goed te voelen. Twee keer per week volg ik een combinatie van yoga en pilates, bij Valavie, en ik ga mezelf moeten forceren om wat meer te zwemmen en te fietsen”

6. Waar haalt u uw energie?
“Energie haal ik uit goed nieuws, op professioneel vlak of privé. Ook uit veel lachen, mijn goedgezinde zoon, eens goed gaan dansen en lekker eten.”

7. Hoe wilt u eruit zien op uw zestigste?
“Binnen dertig jaar wil ik vooral nog gezond zijn, en helder in m'n hoofd. Dat zal ik dan wel uitstralen. Ik hoop een gezapige oma te zijn die nog vanalles onderneemt met haar man, wie weet ergens in het buitenland.”

8. Hebt u een trucje om er snel beter uit te zien?
“Ik wou dat ik zo'n trucje had! Eens goed knijpen in mijn gezicht helpt en lang douchen. En Onderste boven staan.”

9. Nog een laatste beautytip?
“Denk dat het logisch is dat genoeg slaap, water en gezond eten dé beautytips zijn. Maar ik zondig nogal eens.”