Drie nieuwe beautyadresjes waar eco en chique samengaan
SPA Boutique van Caudalie Foto: rr
Premier Cru-verzorgingen op basis van druiven, hippe deodorants uit Brooklyn en make-upadvies op maat: op deze adressen zijn ze te vinden.

CAUDALIE, het Franse cosmeticamerk op basis van natuurlijke ingrediënten uit de wijnstok en druiven, opende sinds 2012 wereldwijd al meer dan veertig SPA Boutiques in twaalf landen. Deze week volgde de allereerste Belgische Boutique in Brugge. 

Klanten met slechts vijf minuten tijd kunnen de cultproducten van Caudalie ontdekken, de texturen en de geuren uittesten en een gratis gepersonaliseerde huiddiagnose krijgen. Tien minuten is voldoende voor een aanvullende verzorging op de consultatietafel. Wie een uur of meer tijd kan vrijmaken, kan zich laten verwennen door de therapeuten van Caudalie. De verzorgingen (zoals de toppers onder de gelaatsverzorgingen Premier Cru en Vinoperfect) vinden plaats in de twee behandelingscabines.

Spa Boutique Caudalie, Steenstraat 3 in Brugge, www.caudalie.com

In haar intieme boetiek LABELCHIC verzamelt Océane Taquoi een selectie van artisanale beautyproducten en exclusieve nichemerken. Van hipsterdeodorants uit Brooklyn tot Beiroetse zeepzieders die eeuwenoude tradities toepassen: bij LabelChic koop je dingen die weinig of niet in Europa verdeeld worden.

In de boetiek vindt u een textuurbar met de geraffineerdste mengsels, waar je kan ruiken, voelen en testen. Er is een beautyserre waar een collectie bloemen en planten groeit die je terugvindt in de producten. En in het cocoonsalon met een selectie boeken en tijdschriften over schoonheidsproducten, om te lezen onder het genot van een glaasje huisgemaakte limonade.

LabelChic, Antoine Dansaertstraat 95, Brussel, labelchic-brussels.com

In 2005 richtte haarstilist Stijn Pellegrims in Mechelen MO'NA op. Elf jaar later kwam een langgekoesterde droom uit en werd zijn boetiek uitgebouwd tot een totaalconcept, met een spa, een beauty-afdeling en een winkelhoek met het volledige productengamma van Aveda.

Sinds begin 2018 kunnen ook Antwerpse klanten terecht in een Mo’na haar- en beautysalon in hun eigen stad. Mo’na Antwerpen biedt hetzelfde concept als de zaak op de Korenmarkt in Mechelen: een professionele kapperszaak, een beautysalon voor advies en visagie en een knappe spa. Bij Mo’na zit alles in een natuurlijk kleedje: van natuurlijke producten van Aveda voor een gezonde en stralende huid tot groene energie.

Mo’na, Wijngaardstraat 12, Antwerpen, www.mona.salon