M.A.C lanceert make-up lijn met een flinke dosis street style uit Seoul
Steve Jung en Yoni Pai Foto: MAC/rr
Beauty uit Korea - kortweg K-Beauty - is hot en dat heeft M.A.C goed gezien. Het cosmeticalabel lanceert een collectie samen met één van Seouls' hipste modelabels, Steve J & Yoni P.

M.A.C heeft een stevige traditie opgebouwd in samenwerkingen met modemerken, dus het was een kwestie van tijd voor ze het Koreaanse designduo Steve Jung en Yoni Pai benaderden. Fashionista's zijn dol op hun ontwerpen: het koppel is gekend voor de edgy kantjes die ze geven aan klassiekers zoals denim en Bretoense streepjes.

‘We ontmoetten mekaar aan de modeschool Central St. Martins in Londen', zegt Jung. 'We begonnen met Steve J en Yoni P toen we nog op de schoolbanken zaten, in 2007. We zijn allebei uit Korea maar studeerden acht jaar in Londen dus beide culturen beïnvloeden ons label. We proberen de artistieke en vrije energie van Londen en de gesofistikeerde en moderne vibe van Korea te combineren.' 

Inspiratie voor de make-up lijn waren Yoni’s uitgesproken beautylook: ze gaat de deur niet uit zonder eyeliner en rode lipstick. De gele make-up borstels refereren naar de blondgeverfde lokken van de ontwerpster. Roze is haar lievelingskleur, vandaar de verschillende roze lippenstiften en blushes in de collectie. In de packaging zit een flinke dosis street style uit Seoul verwerkt.

De producten zien er schattig en poppy uit maar ze zijn gecreëerd met een coole, vrije vrouw met een sterke persoonlijkheid in het achterhoofd. 'De juiste make-up kan ervoor zorgen dat je de dag vol zekerheid start.' Heeft het duo nog een laatste beautytip? 'Gebruik zwarte eyeliner en rode lippenstift. Het is de snelste manier om je look te perfectioneren.'

De Steve And Yoni collectie is vanaf 23 mei beschikbaar. Prijzen vanaf 20 euro.