Beautytrend: de nineties zijn terug
Een kort kopje, geïnspireerd door supermodel Linda Evangelista Foto: Catwalkpictures
Het defilé van Alexander Wang tijdens de modeweek in New York bevestigde wat we al even wisten: de jaren '90 zijn aan een comeback bezig.

De Amerikaanse ontwerper gaf zijn modellen een beautylook geïnspireerd door kortgeknipte tomboys en supermodellen uit de jaren '90. Redken's Creative Director Guido Palau had het over individuele beauties en vrouwen die risico's nemen.

De meisjes van de befaamde Wang-squad kregen een zelfgeknipte froufrou, kuif of nekmatje. Palau's grote voorbeelden bij het creëren van de look waren de actrice Chloe Sevigny ten tijde van de cultfilm Kids en het Canadese supermodel Linda Evangelista: gedurfd, brutaal en jongensachtig. 'Evangelista was een inspiratie voor veel vrouwen omdat ze risico's nam met haar uiterlijk', zegt Palau. Voor wie het niet wist: Evangelista, één van de 'Original Supermodels' werd bekend toen ze in 1998 haar haar kort knipte.

Topmodellen Kendall Jenner en Gigi Hadid - gekend voor hun glamoureuze looks - waren ook te zien op de catwalk maar kregen voor de gelegenheid een warrige, slordige coupe. Visagiste Diane Kendal zorgde voor de bijhorende make-up: ze gebruikte vooral veel zwarte eyeliner rond de ogen en bleekte de wenkbrauwen.