De regio-besturen van Open VLD Halle en Vilvoorde keurden de lijst voor de provincieraadsverkiezingen Vlaams-Brabant goed. Dat gedeputeerde Walter Zelderloo (Dilbeek) lijsttrekker is, was al bekend, verrassing is gewezen Merchtems schepen Ella De Neve, die nu in Wolvertem woont. Zij krijgt meteen de tweede plaats toebedeeld.

Ella De Neve nam in 2016 ontslag als eerste schepen in Merchtem. Ze zei toen de lokale politiek vaarwel omdat ze meer tijd wilde investeren in haar gezin en het bedrijf van haar partner Gunther Van Doorslaer in Wolvertem, waar ze nu ook woont. Maar 'het kriebelt' en De Neve heeft er nu weer zin in. Ze stelt zich daarom kandidaat voor de provincieraad.

Ella De Neve: "Ik kom niet op voor de gemeenteraadsverkiezingen, maar wel voor de provincieraad. Een ander niveau, een nieuwe uitdaging." Uittredende provincieraadsleden Steven Elpers (schepen in Merchtem) en Roger Heyvaert (oud-burgemeester van Meise) staan op de derde en 11de plaats.

De lijst wordt verder versterkt met gekende waarden zoals muzikant Bob Savenberg (Dilbeek). Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Merchtem), EU-parlemenstlid Lieve Wiernick (Zaventem) en Federaal Parlementslid Luk Van Biesen (Zemst) zullen als trio de lijst duwen. De provincieraad wordt na de verkiezingen wel qua zetels gehalveerd: van 72 naar 36. Er zijn ook twee gedeputeerden minder. Dat komt door de hervormingen die de Vlaamse regering doorvoerde.